Megjelent a Szerzői Jogi Szakértő Testület 2004-2009 között készült véleményeinek gyűjteményes kötete

A CompLex Kiadó Kft. gondozásában és a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával megjelent „A szerzői jog gyakorlati alkalmazása a digitális online környezetben” című kiadvány.

A Szerzői Jogi Szakértő Testület megalakulása óta eddig négy gyűjteményes kötet jelent meg a Testület által elfogadott legfontosabbnak vagy szakmailag legérdekesebbnek tartott szakértői véleményekből. A legújabb, immár ötödik kötet a 2004 és 2009 között született közel 250 szakvéleményből készült válogatást tartalmazza.

A szerkesztők e kötetnek nem véletlenül választották „A szerzői jog gyakorlati alkalmazása a digitális online környezetben” címet. A szerzői művek és egyéb teljesítmények előállításában, közönséghez történő eljuttatásában és fogyasztásában érintett szereplők abban az egyben ugyanis egyetértenek, hogy az utóbbi évtizedben a digitális technológia, s különösen az internet egyre nagyobb lehetőséggé vált és egyben kihívássá is a szerzői jog és a kapcsolódó jogok területén. A művek digitalizált változata ma már szinte tökéletes minőségben, minimális költséggel és szinte a megjelenés pillanatában hozzáférhetővé válhat az egyre látványosabban növekvő internet-populáció számára. Ez egyfelől felmérhetetlen távlatokat nyit az oktatás, a kutatás, az alkotó munka és a szórakozás különböző formái előtt, másfelől viszont megkérdőjelezi és felülírja a hagyományos engedélyezési, jogosítási rendszereket.

A kiadvány megrendelhető a kiadónál http://www.complex.hu/termekek.php?u=1 és megvásárolható a könyvesboltokban 7800 Ft + 5% áfa (8190 Ft) áron.

2010/09/20